Dino Rađa svirao rock u Srebreniku!

- in Stars, Vijesti
3604

Živa košarkaška legenda Dino Rađa, koji je ostavio neizbrisiv trag u jugoslavenskoj i NBA košarci, uzor mnogim košarkašima, došao je nedavno u Srebrenik kako bi ni manje ni više svirao “tribute to AC/DC”.

Da, da. Mnogi ne znaju da je Dino Rađa rock gitarista, ima svoj rock bend i strašno voli AC/DC. To je i pokazao svirajući uz popularni srebrenički rock sastav “Generacija bez kompasa” u prepunom rock klubu “Marshall”. Došao je na poziv frontmena te grupe Malika Smajlovića – Maketa koji se, kako nam je rekao, sa Rađom poznaje već duže vrijeme.

Make nam je rekao kako je njega i Rađu je spojila upravo muzika i upravo AC/DC čiji su obojica veliki fanovi. Svirali su više puta zajedno, čak i u Dininom rodnom Splitu.

Dino je odgodio brojne obaveze kako bi došao u Srebrenik i zasvirao uzvučne pjesme AC/DC-ja poput “Highway to hell”, “Thunderstruck” i mnoge druge.

Po izlasku na binu Rađa je dobio gromoglasan aplauz, a skroman kakav i jeste, okrenuo je leđa publici i pokazao na natpis na njegovom dresu na kojem je pisalo 17. Ibričić. U svirci su uživali svi a pogotovo publika “Marshalla” koja je Dinu ispratila ovacijama.

U razgovoru sa Dinom smo saznali da je gitaru zavolio po okončanju karijere. Može ga se vidjeti sa gitarom tu i tamo ali nije da se baš sa time eksponira, više je to za njegov “ćejf” što bi rekli mi bosanci. Ima i svoj bend “D.I.P.” a napisao im je i prvu pjesmu “Da je bajker bit lako”.

Prije svirke u “Marshall-u”, ovaj Splićanin je posjetio i Školu košarke “Silver Kings” u Srebreniku, u kojem su mu poklonili dres kluba s brojem 52 i natpisom “Rađa King”. Zahvalio je svima i poručio da će opet doći.

Piše: Dejan Djedović.
Foto: Type 0 Positive.