FK Seona – Div sa Ratiša

- in Sport, Vijesti
6647

Nakon historijskog uspjeha iz ljeta 2016. kada je FK Seona osvojio Kup TK, uspjesi se nižu i dalje. U nedjelju je (28.05.2017.) ekipa Seone u borbi za ulazak u 2. ligu FBiH, u 28. kolu nogometne lige TK, savladala protivnika iz Orahovice i tako osigurala siguran plasman u viši rang. Kao vodeća ekipa na tabeli FK Seona je na stadionu “Hasan polje” u Seoni betonirala prvu poziciju i momci se već raduju novim pobjedama u 2. ligi Federacije.

Valja napomenuti da je ovaj meč u Seoni pred oko 500 navijača i simpatizera ovog kluba završen pomalo neobično, reklo bi se nesportski, jer je protivnička ekipa napustila utakmicu i predala meč par minuta prije završetka prvog poluvremena.

Prekid u Seoni se desio nakon vodstva domaćih iz penala i nastalog kartoniranja u kojem su igru napustila dva gostujuća i jedan domaći igrač. Gostujući igrači Orahovice su nakon primljenog gola izvođenjem slobodnog udarca od strane domaćih verbalno nasrnuli na glavnog arbitra Mehanović Reada koji je bio primoran posegnuti za crvenim kartonima. U tom momentu trener Orahovice iz revolta ulazi na teren i signalizira igračima da napuste utakmicu. Sudac je okončao meč za zvaničnim rezultatom FK Seona – NK Orahovica 3:0.

Iako iznenađena postupkom gostujućih igrača ekipa Seone je počela sa slavljem kojem su se pridružili i navijači.

Na kraju meča trener Seone Nermin Džanić je u izjavi za Tatabrada.tv rekao da je potez Orahovice bio nesportski i osvrnuo se na nastavak borbe. Rekao je kako predstoje još dva meča do kraja sezone i da je njihov ulazak u viši rang izvijestan. “Zahvalio bih se prije svega igračima i ljudima koji vole i ulažu u ovaj klub. Bez njih Seona danas ne bi bila ono što jeste” rekao je Džanić.

Ovim je Seona potvrdila da je spremna za viši rang kako u igračkom tako i u infrastrukturnom smislu najprije zahvaljujući entuzijazmu i predanosti ljudi koji vode i pomažu ovaj klub, ali i hrabrosti i odlučnosti njenih igrača. Ekipa sa “Hasan polja” je ponos male mjesne zajednice podno Ratiša, koja je dogurala visoko.