Za rođendan ga iznenadio – preminuli otac

- in Zanimljivosti
4047

E, ovo je ljubav: Za rođendan ga iznenadio – preminuli otac

Jedna od sigurno najgorih stvari koja se može dogoditi u životu djeteta je prerana smrt roditelja. Upravo se to, nažalost, dogodilo Johnathonu iz Michigana i njegovoj sestri Chandler Mae. Ovaj mladi Amerikanac i ljubitelj metal muzike bez oca je ostao u aprilu, dva mjeseca prije svog 16. rođendana, prenosi “24sata.hr”.

Prije nekoliko dana, kada je navršio 16. godina, Johnathonu sigurno nije bilo do slavlja, a još je manje, uvjereni smo, razmišljao o poklonima. No, o tome je unaprijed razmišljao njegov sada pokojni otac. Šta se tačno dogodilo, opisala je slavljenikova sestra na Facebooku u objavi koju je podijelilo više od 105.000 ljudi.

– Danas je 16. rođendan mog malog brata i prvi rođendan koji je slavio bez oca. Prije oko mjesec ostavila sam ga na lekcijama iz sviranja gitare, a jedna od njegovih instruktorica rekla mi je da nešto moram vidjeti. Kada mi je pokazala, pala sam na koljena, jednostavno nisam mogla vjerovati. No, čuvala sam tajnu sve do njegovog rođendana – napisala je Chandler Mae na Facebooku 7. juna.

– Jutros sam se probudila, pokupila brata iz škole i preko očiju mu stavila povez. Odvezla sam ga do muzičkog centra, a ono što se dogodilo možete vidjeti na snimci. Sretan ti rođendan, prijatelju. Tata je toliko ponosan na tebe. Volim te više, no što to mogu opisati riječi – zaključila je svoju objavu Johnathonova sestra.

Njihov je otac, naime, Johnathonu nekoliko dana prije smrti kupio gitaru i priredio mu iznenađenje koje će pamtiti sve do kraja života.