KOŽA NA GRUDIMA STARI 3 PUTA BRŽE: Ove navike ubrzavaju proces starenja!

- in Zanimljivosti
3416

Koža na grudima stari dve do tri godine brže od ostatka tijela. Bilo zbog dojenja, godina ili genetskih predispozicija, nijedna žena ne može da izbjegne to da joj se grudi u nekom trenutku života barem malo ne opuste. Ali postoje i neke navike koje mogu ubrzati ili pogoršati proces. Evo na šta bi trebalo da pripazite…

Grudnjak koji ne pruža dovoljnu potporu

Uvek birajte grudnjake koji će dati dovoljnu potporu grudima jer će u suprotnom, odnosno ako se grudi tresu, koža na grudima oslabiti, kao i proizvodnja kolagena.

Pušenje

Čak i samo jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje slabe i čine kožu starijom jer uzrokuju smanjenje dotoka krvi u površinski sloj kože.
Jo-jo dijeta

Ako varirate konstantno između dva do četiri kilograma tjelesne mase gore-dole, to nije problem. Ali ako se radi o deset ili više kilograma, svaki put kada dobijete i izgubite kilograme koža na grudima će se još više opustiti.

Ne nanosite kreme sa zaštitnim faktorom

Kao što štetni UV zraci doprinose nastanku bora na licu, isto tako nepovoljno utiču na grudi jer se smanjuje stvaranje kolagena i oštećuje se koža, što rezultuje opuštenim grudima.

Trčanje

To nikako ne znači da bi trebalo da prestanete da trčite, već da dok trčite nosite sportski grudnjak s odvojenim korpama (grudnjak bez odvojenih korpi, koji samo stisne grudi, nema tako dobro dejstvo) koji će grudi držati na mestu.