Zdravko Mamić ranjen u nogu: “Napad se dogodio čim je izašao iz auta. Osjetio je snažnu bol, kao da ga je nešto opeklo”

- in Crna hronika, Vijesti
3262

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama, ranjen je u nogu u mjestu Zidine u općini Tomislavgrad. Potvrdio je to njegov odvjetnik Ivan Stanić.

Zdravko Mamić je bio na grobu svog oca u mjestu Zidine u općini Tomislavgrad kad je ranjen pucnjevima u nogu. U njega su pucale dvije osobe. Odmah je prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgrad, potvrdio je njegov odvjetnik Ivan Stanić.

Stanje Zdravka Mamića je stabilno. Zadobio je prostrijelnu ranu natkoljenice. Kirurzi su ga zbrinuli i izvan je životne opasnosti, rekao nam je ravnatelj Doma zdravlja Ivan Bagarić.

“Mamić je vozilom naše hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja s težom tjelesnom ozljedom, odnosno prostrjelnom ranom natkoljenice. Odmah smo ga zbrinuli, a nakon ukazane pomoći Mamić je odlučio svojim automobilom, koji ima vozača, otputovati u Zagreb”, izjavio je Bagarić.

Po Bagarićevim riječima, Mamić je iz tomislavgradskog Doma zdravlja otputovao “u stabilnom stanju”.

Nakon što mu je rana sanirana u Domu zdravlja Tomislavgrad, Mamić je osobnim automobilom otputovao za Zagreb. Prije odlaska se fotografirao s djelatnicima Doma zdravlja.

Odmah nakon incidenta na mjestu događaja raspoređeno je više policijskih ophodnji, koje tragaju za počiniteljima, te pripadnika MUP-a Hercegbosanske županije i tužiteljstva koji obavljaju očevid.

Ivica Vrdoljak, glasnogovornik uprave MUP-a Hercegbosanske županije, potvrdio nam je da su primili dojavu oko 12 sati. “Dojavljeno nam je da je u mjestu Zidine od strane nepoznatog počinitelja ili više njih, iz zasad nepoznatog oružja, pucano u Z.M. (59). Očevid provodi MUP Hercegbosanske županije i tužiteljstva. Osoba je smještena u dom zdravlja u Tomislavgradu”, rekao nam je Vrdoljak, koji nam je potvrdio da je policija blokirala šire područje te je sa situacijom upoznata i granična policija na bosanskohercegovačkoj, ali i hrvatskoj strani.

“Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. Osjetio je snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo”, rekao je  Vrdoljak.

Prema neslužbenim informacijama u napadu na Mamića sudjelovale su najmanje dvije osobe, koje su potom pobjegle prema obližnjoj šumi.