OTKRIVEN IDENTITET LUĐAKA KOJI JE IZREŠETAO LJUDE Svi su ostali zapanjeni kada se otkrilo o kome se radi: ‘Ovo nema veze s terorizmom!’

- in Crna hronika, Vijesti
3556

Što sve znamo o napadu u Las Vegasu

  • Tokom koncerta Jasona Aldeana na festivalu country glazbe usamljeni napadač otvorio je vatru iz automatskog oružja s 32. kata hotela Mandalay Bay.
  • Nizom rafala napadač je usmrtio najmanje 50 osoba koja su se nalazile na koncertu na otvorenome, a ranio preko 200 ljudi, objavio je šerif Las Vegasa Joseph Lombardo. Među ubijenima su i policajci, a broj umrlih vjerojatno će rasti, rekao je šerif. Na festivalu je bilo oko 40.000 ljudi.
  • Policija je usmrtila napadača na 32. katu zgrade hotela s kojeg je pucao. NBC News prvi je objavio da je riječ o 64-godišnjem Stephenu Paddocku, a Lombardo je potvrdio da je Paddock osumnjičen za napad. Također je potvrđeno da nije bilo više napadača koji su pucali, niti je napadač bio naoružan eksplozivom.
  • Paddock je živio u gradu Mesquite, Nevada, a policija pretražuje njegov dom. Pronašli su i njegova dva vozila.
  • Policija je privela Marylou Danley, ženu za koju se smatra da je bila Paddockova cimerica. Riječ je starijoj Amerikanki azijskog podrijetla.
  • Bolnice su prepune ranjenika i mole ljude da dobrovoljno daruju krv.
  • Kako je poginulo najmanje 50 ljudi, ovo je najgora masovna pucnjava u povijesti SAD-a. Prošle godine je u Pulse klubu u Orlandu poginulo 49 osoba kad je napadač otvorio vatru.  S obzirom da je imao 64 godine u trenutku počinjenja napada, Paddock je i najstariji masovni ubojica u povijesti SAD-a.

Napokon se oglasio i američki predsjednik Donald Trump koji je na Twitteru napisao sljedeće:

 Moja najtoplija sućut za žrtve užasne pucnjave u Las Vegasu i njihove obitelji. Bog vas blagoslovio!