INTERVJU: Dženan Lončarević pred dolazak u Mejdan 29. marta, najavljuje nove pjesme

Na balade koje pjeva Dženan Lončarević niko nije imun, a tajna je vjerovatno u tome što je svaka od njih, na neki način proživljena.

“Ja prvo pročitam tekst, zatvorim oči, zamislim cijelu situaciju i ako mene dotakne, ako ja doživim pjesmu, ja je tek onda snimim,” kaže Dženan.

Iza njega je karijera duga punih deset godina, dosta hitova i prelijepih balada, ali i dosta nagrada, a za dvadesetak dana “okitiće” se još jednom nagradom: pop pjevač godine!

“Svaka nagrada mi je draga i srcu mila. Imam ih dosta i svaka je, rekao bi zaslužena, a ova je posebna. Prvo zbog toga što sam po prvi put u Mejdanu a drugo, biti pop pjevač godine je zaista velika stvar tako da jedva čekam 29. mart i mnogo se radujem druženju sa publikom u Mejdanu,” kaže Dženan.

Inače, pored Dženana u Mejdan na godišnjicu radija Studio D i dodjelu muzičkih nagrada dolazi preko 30 imena iz samog vrha ex-Yu estrade.

Ono što nam je Dženan ekskluzivno otkrio je to da snima dva singla i jedan muško-muški duet, ali još uvijek nije odlučio kojim redoslijedom će ići i koju od te tri pjesme će prvu predstaviti publici.

Takodje, Dženan nam je otkrio da krajem godine planira izdati i novi album, ali i održati seriju velikih koncerata, koji neće zaobići ni našu zemlju.

Obzirom da smo već imali priliku uživati u njegovom koncertu u Skenderiji, ostaje nam nada da će se i Sarajevo naći na listi bh. gradova u kojima će Dženan Lončarević ove godine održati koncert.

Intervju sa Dženanom Lončarevićem za radio Studio D poslušajte na ovom linku:

Azra Muminović

Podijeli sa ljubavlju