Predstavljamo “GBK” Srebrenik

- in Stars
1066

Grupa ”Generacija bez kompasa” nastala 1991. godine u Srebreniku.
Band je kroz sve ove godine mijenjao clanove tako da trenutno nastupaju u nesto podmladjenom sastavu.
GBK je bend velikih prijatelja i odličnih muzičara,koji to rade čisto iz entuzijazma i ljubavi prema dobroj muzici.
Sviraju Hard Rock sa primjesama Jazz i virtuoznog Progressive Rocka.

Ovi izuzetni muzičari nisu Zvezde Granda ali su zvijezde Rock scene u BiH i regionu.
Ako ste mislili da je Srebrenik rezervisan samo za folk muziku grdno se varate, ova “Generacija” rokera će vas razuvjeriti da je Srebrenik bogat muzičkim talentima i drugih žanrova, koji nažalost imaju manje mjesta u medijima zbog opšte trke za komerijalnim stvarima.
To ni u kom slučaju ne predstavlja problem za ove momke koji imaju sve više posla i kao što su gore naveli to rade iz ljubavi…

Trenutno su na turneji u čast Smaka i Borisa Aranđelovića.
Nakon fenomenalnih koncerata u Lukavcu i Tuzli, turneja Generacije bez kompasa u čast Smaka i Borisa Aranđelovića ide dalje. Ovoga puta u pitanju je Jelah, sjajni ambijent predivnog Marshall pub-a i fantastična rock’n’roll publika. Daire, Crna dama, Mračni mol, Blues u parku, El dumo i još mnogo velikih hitova očekuje sve one koji dođu i svojim prisustvom uveličaju ovu fantastičnu noć koja nas očekuje. ” Uvijek ćemo rado svirati i odazivati se našim prijateljima iz Jelaha i Tešnja. Tamo je puno pravih rokera, puno dobrih ljudi i pravih prijatelja. ” ističe frontman GBK Malik Smajlović. Sigurno da nas sve očekuje još jedna luda noć uz pjesme Smaka. Vidimo se!


Podijeli sa ljubavlju