Detalji istrage: Ubica pjevačici Jeleni smrskao glavu drvenom palicom!

- in Crna hronika, Stars
2361

Pjevačica Jelena Marjanović na smrt je pretučena drvenim predmetom, najvjerovatnije palicom, pokazala je obdukcija. Od siline udaraca nesretnoj ženi je na nekoliko mjesta napukla lobanja i došlo je do unutrnjeg krvarenja.

U istragu su uključeni i inspektori iz visokotehnološkog kriminala, koji provjeravaju Jelenin profil na Facebooku, jer njeni poznanici tvrde da je dobijala prijeteće poruke.

– Ona se smijala njima, a ni ja ih nisam ozbiljno shvatao. Ne znam ko je i zbog čega ubio Jelenu. Da sam znao, sam bih je zaštitio. Ja sam vjernik, a vjernici ne ubijaju – tvrdio je jučer Jelenin suprug Zoran Marjanović policajcima, kojima je bilo čudno što sve vrijeme ni suzu nije pustio. On je jučer jedino tražio da prisustvuje njenoj sahrani.

-Mom sinu su jučer oduzeli sportsku opremu, luk i strijelu. On je bio treći u Evropi. Vjerovatno im je on mamac za ubicu koga još traže. Tvrdim da moj sin nije ubica, jer su bili vezani kao nokat i meso. Možda su se šalili, ali ljubomore nije bilo. Ne bi je nagovarao i vraćao da se bavi poslom pjevačice da je bio ljubomoran. Njihove svađe su bile tipa „nemoj da jedeš hljeb“ ili „što si to obukla“ – tvrdi Vladimir Marjanović, svekar ubijene žene.

On je dodao i da je njegov sin tražio od Jelene da se ponaša kao javna ličnost, a da je ona bila skromna i nije to željela.

Utvrđeno je da se mesto zločina nalazi između 50 i 100 metara od lokacije gdje je pronađeno tijelo. Ubica je, najvjerovatnije, od mjesta zločina vukao leš do kanala gdje ga je bacio. Utvrđeno je da je na tijelu imala odbrambene povrede – objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Dva puta prošao poligraf

Zoran Marjanović je dva puta bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju. Prilikom testiranja u njegovim odgovorima oba puta nije bilo ničeg sumnjivog. Poligrafsko testiranje nije dokaz u istrazi, ali može da pomogne.

Sutra sahrana

Jelena Marjanović, ubijena pjevačica „Granda“, bit će sahranjena sutra. Njeni najbliži nadaju se da će se do tada razotkriti ubica, koji ju je mučki ubio u subotu uvečer.