Novi Detalji:Jelenu Krsmanović ubica davio u vodi?!

- in Crna hronika, Stars
1513

Jelena Krsmanović Marjanović (33) preminula je od udaraca u glavu, a prije smrti davljena je u vodi.

Nezvanični rezultati obdukcije potvrdili su da na tijelu pjevačice nije bilo vidljivih povreda. Također, patolozi su utvrdili da je ubijena dan prije nego što je njeno tijelo pronađeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borče.

Policija razmatra dvije teorije o ubistvu. Jedna je da je dovezena kolima kroz njivu i da je tad već bila bez svijesti. Druga je da ju je ubica svirepo udarao u glavu upravo u kanalu u kojem je pronađena i da se nesretna žena davila dok ju je ubica udarao u glavu.

– Dobila je oko 20 udaraca direktno u glavu, od kojih je jedan između petog i sedmog bio smrtonosan. Na tijelu nije bilo drugih povreda, a potvrđeno je da se žrtva neposredno prije smrti nagutala vode – navodi izvor.

Izvor dodaje i da je sve veća sumnja da je Jelena ubijena na nekom drugom mjestu i donesena bez svijesti, a potom bačena u kanal.

– Tome u prilog ide i činjenica da na licu mjesta nisu pronađeni tragovi borbe, kao ni DNK napadača. Sumnjivo je što je tijelo pronađeno u neposrednoj blizini zemljanog puta u njivi. Taj put je na nekoliko metara udaljen od mjesta gdje je tijelo pjevačice pronađeno te ubici nije bio problem da tijelo doveze kolima, preskoči jedan kanal da napravi desetak koraka do drugog kanala i u njega spusti tijelo – tvrdi izvor lista „Alo“ i dodaje da bi tu teoriju mogla na neki način da potvrdi i činjenica da je jedna Jelenina patika pronađena na oranici između ta dva kanala.

– Postoji mogućnost da neko ko je nosio tijelo nije primijetio da je patika žrtve spala. To je ostalo neprimjećeno jer je ubica najvjerovatnije tijelo bacio u kanal po mraku.

Istraga se do sada najviše bazirala na pronalaženju palice kojom je sa više od 20 udaraca nesretnoj ženi smrskana glava. Oružje još nije pronađeno, te se sumnja da je ubica zapalio palicu.