Hrvatska savladala prvaka evrope Španiju!

- in Sport
1507

Nakon trećeg kola u grupi C evropskog nogometnog prvenstva u Francuskoj smo dobili i prvi par osmine finala Evropskog prvenstva, a u njemu će se sastati Poljska i Švicarska.

U trećem kolu grupe C, Njemačka i Poljska ostvarile su minmalne pobjede od 1:0 protiv Sjeverne Irske, odnosno Ukrajine, te su tako ostvarile prolazak dalje. Nijemci su završili kao prvoplasirani, Poljaci su zauzeli drugu poziciju. Drugi iz grupe C ide na drugog iz grupe A, tako da će se Poljaci sastati sa Šivcarskom.

U posljednjem, 3. kolu grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj Hrvatska je odličnom predstavom savladala aktuelnog prvaka Evrope Španiju rezultatom 2:1. Španija će u osmini finala igrati protiv Italije, dok će Hrvatska igrati protiv trećeg tima iz grupe B (Slovačka), E ili F. Selektor Hrvatske Ante Čačić izvršio je čak pet izmjena u svom sastavu. Nije bilo ni Modrića ni Mandžukića, dok je Španija igrala u najboljem sastavu.

danas je na redu 13. dan Evropskog prvesntva u Francuskoj, a on donosi po dvije utakmice 3. kola u grupama E i F, odnosno posljednje četiri utakmice grupne faze takmičenja.

Island – Austrija (18:00 sati, Stade de France)
Portugal – Mađarska (18:00 sati, Stade de Lyon)
Italija – Republika Irska (21:00 sati, Stade Pierre Mauroy)
Švedska – Belgija (21:00 sati, Stade de Nice)

Prvi par osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj igrat će se u subotu (25. juna) u St. Etienneu sa početkom u 15 sati.