Orion – Kupalište za 10!

- in Promo
7358

Od danas (25.06.2016) Sportsko rekreativni centar i kupalište Orion je otvorio svoja vrata za kupače i sve posjetioce željne odmora, zabave i rekreacije.

Naša ekipa je jutros posjetila ovaj kompleks i donijela foto zapis koji govori o tome kako Orion izgleda danas, nakon velikog preuređenja i proširenja kapaciteta.

Odmah od ranog jutra kupači su pohrlili vidjeti i “oprobati” nove sadržaje među kojima prednjači novi veliki bazen za plivače sa hidromasažom, gejzirima ali i sa najsavremenijom filtracijom vode koja dolazi iz obližnjeg prirodnog izvora “Ladinac”, pored kojeg smo u prelijepom ambijentu i uz žubor vode porazgovarali sa vlasnikom ovog kompleksa g. Matom Jurićem koji je za naše slušaoce i čitaoce rekao šta će to sve ove godine Orion ponuditi posjetiocima…

Rast iz godine u godinu

SRC i turističko naselje Orion raste eksponencijalno, iz godine u godinu posjetiteljima nudi nove i bolje sadržaje pa se sada sa pravom može reći kako ovaj “mali raj” može biti adekvatna zamjena za udaljena ljetovališta.

Preuređeno je i postojeće jezero koje je podloženo šljunkom i koje sada nudi mnogo veću plažu pa ostavlja dojam prirodnog jezera gorskih predjela. Tu su svakako i sportski tereni za odbojku na pijesku, nogomet, košarku i tenis.

Turističko naselje Orion je standardizirano sa 4 zvjezdice a planovi proširenja ponude su u stalnom razvoju. U razgovoru sa vlasnikom ovog kompleksa g. Matom Jurićem doznajemo da je ovom kompleksu pridruženo još oko 2 hektara zemljišta na kojem je u toku izgradnja etno sela koji će ponuditi zanimljive sadržaje kako za standardni, tako i za seoski ali i medicinski turizam. U planu je i kreiranje pješačke, biciklističke i jahačke rute koja će obuhvatiti trasu od Oriona do starog grada “Gradine” u Srebreniku.

Razvoj turizma je imperativ i zadaća vlasti 

Kada je u pitanju razvoj turizma u BiH, generalno, g. Jurić, koji je inače istaknuti turistički radnik (član skupštine turističke zajednice TK, član turističkog vijeća TZ TK i delegat u Federalnoj TZ) ima jednostavan recept za unapređenje turističke ponude ali i kreiranje boljeg poslovnog ambijenta uopćeno:

“BiH je jedna prelijepa zemlja, samo je treba malo “udomaćiti”. Stvoriti pozitivnu i lojalnu konkurenciju. Raditi na temelju komparativnosti i komplementarnosti a ne ljubomore i zavisti. Posebnu pažnju vlasti moraju posvetiti i ruralnom odnosno seoskom turizmu, tu su naše apsolutne prednosti…” ističe Jurić.

Turističko naselje Orion**** u brojkama:

– 3 KM – Ulaz za mlade i odrasle.
– Ulaz za djecu je besplatan.
– Otvoreni grill bar.
– 600 mjesta u kafe restoranu sa diskotekom.
– 5000 kupača – Kapacitet kupališta.
– 500 parking mjesta.
– 200 mjesta u kafe restoranu u sklopu Hotela Orion****.
– 70 ležajeva u hotelu sa 4 zvjezdice.

Više fotografija na našoj FB stranici:

https://www.facebook.com/RadioStudioD/

*Sponzorisani članak.