Stiže nam “Rock am Lake”!

- in Stars
1671

Pred nama je prvi po redu festival rock muzike pod nazivom “Rock am Lake” koji će se održati u subotu 23. jula ove godine u Srebreniku, tačnije na jezeru “Ribarska priča”.

Jednodnevni festival “Rock am Lake” nastao je na incijativu “Udruženja građana Generacija bez kompasa” i “Udruženja građana Marshall” iz Srebrenika. Ali, ako ćemo suditi po ranije nastaloj lokalnoj ideji rock festivala u prirodi, možemo reći da je “Rock am Lake” nastavak ciklusa rock festivala “Rock am Lipik” koji je održavan u nekoliko navrata na različitim lokalitetima planine Majevice, a koji je pod sloganom “najveći gorski rock koncert”, privlačio stotine ljubitelja rock muzike, prirode i društva.

Festival “Rock am Lake” kao svojevrsni cjelodnevni muzički događaj, će okupiti sedam bendova iz Bosne i Hercegovine i regiona, a održat će se na jedinstvenoj i atraktivnoj lokaciji na jezeru “Ribarska priča” u Špionici kod Srebrenika.

S obzirom na opći manjak kulturno zabavnih događaja ovog kalibra, kako u regiji tako i u cijeloj državi, “Rock am Lake” ima predispozicije da postane pravi mali “Woodstock” na vodi, ili tačnije “Lakestock”.

Svirka počinje od 17:00 sati kada će se predstaviti bendovi: “Generacija bez kompasa”, “Urban Instinkt”, “Brodsky Blues band”, “Cacafuego”, “Heavy MADAFAKA shit”, “Crni dani CERNA” i “Defekt mase”.

Druženje počinje od podne , a organizuatori su osigurali prvih 100 piva besplatno za prve posjetitelje.

Ulaz je 3,00 KM.

O grupama koje će nastupati i ostalim pojedinostima festivala možete saznati na zvaničnoj FB stranici “Rock am Lake”.

Na ovom videu možete vidjeti kako izgleda ambijent jezera “Ribarska priča”.

S obzirom da smo medijski pokrovitelj ovog festivala, imaćemo i nagradne ulaznice za naše slušaoce, ali o tome ćemo podrobnije za desetak dana.

Poslušaj najavni džingl:

Podijeli sa ljubavlju