Održan prvi festival “Rock am lake”.

- in Stars
2945

Na idiličnoj lokaciji jezera “Ribarska priča” u Špionici kod Srebrenika u subotu navečer posjetioci su uživali u izvedbama 7 bendova sa domaće rock scene a publici se predstavio kao i jedan blues bend iz susjedne Hrvatske. Šarolikim repertoarom su oduševili sve prisutne a bilo je svega po malo za različite ukuse posjetilaca, od pravog bluesa, rocka, hard corea, hard rocka, heavy metala…

Festival “Rock am Lake” je tako poprimio regionalni karakter a posjetioci su, uz odličnu svirku, uživali i u prelijepom ambijentu jezera “Ribarska priča”, družeći se do ranih jutarnjih sati. Organizatori su zadovoljni jer je sve proteklo u najboljem redu. Preboljeli su “dječije bolesti” na prvom održavanju ovog festivala i već najavljuju “Rock am Lake fest 2017” sa znatnim proširenjem i obogaćivanjem kako logističkih odnosno infrastrukturnih tako i programkih sadržaja.

“Jezero “Ribarska priča” je samo po sebi odličan ambijent za zabavu i provod i to za sve uzraste pa čak i cijele porodice” rekao je za naš radio Mirsad Tokalić jedan od organizatora festivala.

“Ove godine smo uvidjeli na čemo moramo raditi više kako bi ovaj festival dospio na mnogo veći nivo i ponudio jedinstven doživljaj kada je regionalna rock scena u pitanju”, zaključuje Tokalić i zahvaljuje svima na podršci, bendovima, posjetiocima, medijima a pogotovo sponzorima koji su svojim donacijama omogućili održavanje festivala.

Ako ste propustili “Rock am Lake” ovaj put, nemojte sljedeći. Za više slika i videa posjetite zvaničnu FB stranicu “Rock am lake”.