Pivara Tuzla niže nove uspjehe

- in Promo
1242

U prostorijama Pivare Tuzla održana je konferencija za predstavnike medija kojima su prezentovane dosadašnje investicije Pivare Tuzla kao i uvođenja novih proizvoda, Fenix energy drink i Premium Crno pivo u limenci.

Posebno je istaknuta najnovija nagrada sa 23. generalnog BH sajma ZEPS u Zenici gdje je dobijena nagrada Zlatna medalja: Ruža ZEPS-a za proizvod Tuzlanski pilsner. Predstavnici medija su imali priliku i da vide neke od infrastrukturnih radova koji su završeni kao i one koji su još u toku.

Pivara Tuzla će, ove godine, u modernizaciju same tvornice, te objekta u Gornjoj Tuzli, investirati oko 4,5 miliona KM. ˝Danas, eventualno, sutra bit će završeni radovi u okviru Pivare, dok će radovi u Gornjoj Tuzli biti okončani krajem mjeseca. Vrijednost investicije u Gornjoj Tuzli iznosi 3 miliona KM, dok će za modernizaciju same Pivare, uređenja kruga, nabavu dostavnih vozila, biti utrošeno milion i po maraka,“ rekao je direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović.

Ove godine je prodaja Pivarinih proizvoda porasla za 26 posto.˝Fokusirali smo se na dobar kvalitet proizvoda. U pitanju su vrhunske procedure. Osigurali smo sirovine izuzetne kvalitete, za koje smo, već za 2017.godinu izvršili avansnu uplatu˝, istakao je direktor Salihović.

Pivara Tuzla je u saradnji sa Vijećem uposlenika sačinila novu organizaciju, odnosno, sistematizaciju radnih mjesta, koji su u skladu sa novim Zakonom o radu. Osim toga, sačinjen je i vlastiti program testiranja na alkohol.„Osposobili smo kadar koji će u svakom trenutku moći testirati naše, i komercijaliste, i vozače, i proizvodne radnike, dakle Pivarine uposlenike. Na taj način doprinosi se ozbiljnijem pristupu radnika njihovim zadacima,“ kaže direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, koji naglašava da su za Pivarine uspjehe najveći „krivci“ njeni radnici.

Dio tog uspjeha je i Crno Premium Pivo koje se, od danas, na domaćem tržištu može naći pakovano u limenke. Među brojnim nagradama koje je Pivara Tuzla ove godine dobila za kvalitet proizvoda su „Zlatna ruža“ i Specijalna nagrada, dodjeljene na ovogodišnjem ZEPS-u. Uz ovu tuzlansku firmu Specijalno priznanje na ovogodišnjem ZEPS-u ponijeli su još samo Elektroprivreda i Bhtelecom. Nagradu za kvalitet proizvoda „Zlatnu ružu“ Pivara Tuzla je ponijela u konkurenciji 18 izlagača iz oblasti prehrambene industrije.