2. BH festival hrane i vina u Tuzli

- in Promo
1066

U ime organizatora Drugog BH festivala vina i hrane Adnan Aliefendić predsjednik Udruženja “BH Festiva” i rukovodilac marketing službe kompanije “BINGO” Tatjana Paunoski upoznali su javnost o pripremama za ovaj festival.

Tokom press konferencije Aliefendić je istakao kako je ovo jedini projekat u Bosni i Hercegovini koji, kao takav, promoviše isključivo bosanskohercegovačke proizvođače vina i delikatesa.

Zbog te činjenice ovakav događaj ima veliki kako državni, tako kantonalni i lokalni značaj. Značaj festivala prepoznale su i kantonalne i gradske strukture, te je tako ovaj događaj pod pokroviteljstvom Vlade TK, Grada Tuzle, Turističke zajednice TK te BKC-a Tuzla.

Prošlogodišnji Prvi Festival BH vina i hrane protekao je sa više nego očekivanom posjetom od preko 1.500 posjetilaca koji su imali priliku degustirati proizvode od čak 30 različitih bosanskohercegovačkih proizvođača. Ove godine broj izlagača će nadmašiti prethodnu godinu, što pokazuje da je ovaj Festival zaista izazvao veliki interes, a i broj posjetilaca se očekuje u većem broju nego prošle godine.

Ovakav projekat je jedan od pozitivnih poduhvata u BiH, koji ima primarni cilj unapređenje domaće proizvodnje ali i prodaje. Partner projekta Drugi BH festival vina i hrane je i ove, kao i prošle godine kompanija “BINGO”.

“Drago nam je da smo ponovo dio još jedne pozitivne domaće priče. Očekujemo da će festival okupiti veliki broj proizvođača s kojima Bingo već sarađuje i koji su bili i prošle godine, ali i da će se na njemu predstaviti oni koji nisu bili sa nama na prethodnom festivalu. Ovo je za njih odlična prilika. Prošlogodišnja posjeta festivalu govori da za ovu oblast vlada veliko interesovanje, a svi izlagači su bili zadovoljni. Svakako možemo reći da smo kao najveća domaća kompanija uvijek pružali podršku ovakvim projektima i da ćemo to i ubuduće raditi” – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac marketing službe kompanije “BINGO”.

Press konferenciju otvorila je i zatvorila oficijelni PR Drugog Festivala vina i hrane Emina Pezić, koja je istakla da je cilj ovog projekta promocija isključivo bosanskohercegovačkih proizvođača i proizvoda, jer posjedujemo kvalitetne proizvode koji su ne samo vodeći po kvalitetu u našoj državi, nego i konkurentni i van naših granica.

Krajnji cilj ovog festivala je dovesti naše domaće proizvode na vodeće mjesto kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Drugi BH Festival vina i hrane održaće se 24. i 25.11.2016. godine u prostorijama BKC Tuzla, sa početkom u 18:00 sati.

Podijeli sa ljubavlju