Studenti Medicinskog fakulteta informisali građane o prevenciji raka grlića materice

- in Vijesti
5969

Klinika za Ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u saradnji sa Udruženjem ginekologa i perinatologa Tuzlanskog kantona, Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Ginekološkim službama Domova zdravlja TK i Udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” po drugi puta obilježiti sedmicu prevencije karcinoma grlića maternice.
Kao i prošle godine akciju je pokrenula i svakako najzaslužnija što se ista provodi i ove godine, direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo, prof.dr. Dženita Ljuca. Profesorica Ljuca okuplja jedan odličan tim koji će staviti akcenat na prevenciju oboljenja koje sve više ekspandira među ženskom populacijom. Direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo ove godine ovaj projekat planira realizirati u dvije faze, od kojih se prva tiče stručnih predavanja po svim Domovima zdravlja u općinama na Tuzlanskom kantonu, podjele brošura i promocijom prevencije u velikim tržnim centrima širom Kantona.
Druga faza obuhvata stručna predavanja na istu temu, ali među studentskom populacijom Univerziteta u Tuzli, i ista će biti realizirana u martu.

Studenti Medicinskog fakulteta u tržnom centru Bingo Srebrenik informisali građane o prevenciji raka grlića materice

Amra Mujkanović, članica organizacionog odbora projekta i predsjednica BOHEMSA LC Tuzla (udruženje studenata medicine BiH) povodom ove akcije je gostovala u programu radija Studio D, gdje je opširno govorila o samom projektu “STOP raku grlića materice”.

Podijeli sa ljubavlju