Mostarska vina želi i Kina

- in Vijesti
1007

U Mostaru je u toku sajam gospodarstva. Sa ovog sajma dolazi vijest da bi se Hercegovačka vina uskoro mogla naći na tržištu Kine. Ovo je, između ostalog, danas u Mostaru kazao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović na svečanosti otvaranja Sajma gospodarstva – Mostar 2017.

“Suština je u tome da su ovdje uvažni distributeri u NR Kini. Ovdje na ovome regionu proizvodimo kvalitetna vina i da imamo jedan logistički centar blizu zemlje koja ima direktnu vezu sa Pekingom, da imamo direktnog kupca u Kini i da vino sa prostora izvozimo u NR Kinu“, kazao je ministar Šarović.

Šarović je naglasio da tijekom jedne godine Kina kupi vina u vrijednosti od tri milijarde eura, a sudeći prema hercegovačkim vinima koje je kušao zamjenik ministra poljoprivrede NR Kine Qu Dongyu na otvaranju sajma vina koji se održava u sklopu međunarodnog Sajma gospodarstva- Mostar 2017. Kina bi mogla postati i uvoznikom vina iz BiH. “Mostar je grad vina, Žilavke i Blatine i nadam se da će se ova vina naći na tržištima Kine“, kazao je Šarović.