Dino Dizdarević: “Vraćam se jači nego ikad!”

- in Stars
1992

Pjevač Dino Dizdarević svojevremeno je bio popularan u Bosni i Hercegovini, ali se u jeku popularnosti povukao sa estrade, bez ikakve najave i objašnjenja.

Kada je prije pet godina snimio pjesmu “Sve su žene oko mene” mnogi su mu prognozirali uspjeh i zavidnu karijeru, medjutim, Dino Dizdarević je, na razočarenje mnogih, posebno pripadnica ljepšega spola, odlučio da “batali” pjevanje.

U godinama koje su uslijedile posvetio se drugim stvarima i poslovima koji nisu imali nikakvih dodirnih tačaka sa muzikom niti sa estradom uopšte.

Na nagovor prijatelja ali i publike, Dino Dizdarević odlučio je da se vrati pjevanju te se 2016. godine prijavio u takmičenje “Zvezde Granda” čime je, kako kaže, želio da skrene pažnju na sebe i publiku podsjeti na vrijeme kada su se u svim klubovima, diskotekama ali i radio stanicama u regionu vrtjele pjesme “Dinamit” “Sve su žene oko mene” “Snovi od meda”…

U ekskluzivnom intervjuu za televiziju Tata Brada, koji je ujedno i prvi povratnički medijski nastup, Dino Dizdarević govorio je o razlozima povlačenja sa estrade ali je i najavio nove projekte.

Jedan od njih je pjesma “Glumica” koju potpisuje pobjednički tandem Marina Tucaković i Damir Handanović, dok je za spot bila zadužena ekipa “Tropical LifeIsFun”.

Azra Muminović

Podijeli sa ljubavlju