Jelena Karagić iz Banje Luke koja je nova Miss Earth BiH. Srebreničanka Arijalda Pjević je treća pratilja i Miss Earth-Fire 2017.

- in Stars, Vijesti
3788

14. septembra je u prepunoj kristalnoj dvorani banjalučkog hotela Bosna, održano Finalno veče izbora za Miss Earth Bosne i Hercegovine za 2017. godinu. Ove godine u najprestižnijem izboru ljepote učestvovalo je 16 takmičarki iz cijele države.

Djevojke su se stručnom žiriju koji se sastojao od 20 članova predstavile u 3 odjevne kombinacije. Za svečane haljine zadužena je jedna od najcenjenijih bosansko-hercegovačkih modnih dizajnerica, Svjetlana Vuković Ceca iz Tuzle. Pored samih revija, priliku da zabave prisutne imali su i dve mlade talentovane pjevačice, Verena Cerovina i Bonita Kristić koja je i aktuelna Miss Earth Hrvatske za 2017. godinu.

Stručni žiri donio je odluku da titulu najbolje zaslužuje 23-godišna studentica stomatologije Jelena Karagić iz Banje Luke koja je nova Miss Earth BiH i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na izboru za Miss svijeta koji će se održati u Manili na Filipinima u periodu od 5. oktobra do 4. novembra kada se održava finalno veče i kada će biti poznato ko je nova Miss svijeta.

Mjesto prve pratilje Miss Earth–Air BiH 2017 pripalo je također banjalučanki Bojani Papak, dok je druga pratilja Miss Earth-Water BiH 2017 postala Naida Hubić iz Sarajeva.

Mjesto treće pratilje ili Miss Earth-Fire BiH 2017 zauzela je Arijalda Pjević iz Tuzle.

Direkcija izbora za Miss Earth BiH uručila je i lente za Miss Dijaspore koju je ponijela Zerina Vesnić iz Goražda, kao i lentu za Miss Earth Top Model za BiH koja je pripala Magdaleni Luburi iz Istočnog Sarajeva.