“U zdravoj školi zdrava djeca”: Prijavite se i osvojite besplatnu maturantsku ekskurziju

Društveno odgovorni projekat “U zdravoj školi zdrava djeca” koji provodi kompanija Merkur BH osiguranje, realizira se već drugu godinu za redom. Ovaj projekat je namijenjen svim osnovnim školama u Bosni i Hercegovini i usmjeren na podizanje svijesti o važnosti zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti i stvaranje pozitivnih promjena u lokalnim zajednicama. Projekat će i ove godine godine približiti teme koje su od izuzetnog značaja na zabavan, edukativan, kao i praktičan način.

Kroz zabavu, igru i smijeh te ponešto sportske spretnosti i sreće, Merkur BH osiguranje je za 3 pobjednička razreda osiguralo besplatnu maturantsku ekskurziju u okviru takmičenja ‘’Igre bez granica”.

“Druga sezona projekta nosi super zabavno takmičenje “Igre bez granica” u kojima namjeravamo kroz zabavu igu i smijeh i neke određene sportske aktivnosti nagraditi 3 pobjednička razreda besplatnom maturantskom ekskurzijom koju će u cjelosti finansirati Merkur BH osiguranje. Mi pored navedenog smo jako ponosni što je projekat koji i u prošloj godini okupio veliki broj škola, osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine unio im dosta pozitivnih promjena u način života i životnih navika nastavlja i ove godine”, izjavio je radio Studio D Borislav Doder, izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

Pravo na učešće imaju svi razredi osnovnih škola u Bosni i Hercegovini koji se spremaju na maturantsku ekskurziju.

“Sve osnovne škole iz Bosne i Hercegovine se mogu prijaviti. One imaju samo jedan osnovni zadatak to je da odaberu tim koji će predstavljati školu. Tim može činiti 7 članova, bit će sastavljen od jednog nastavnika, troje djece i tri roditelja i putem prijavnog obrasca mogu se prijaviti za takmičenje “Igre bez granice””, kazao je Doder .

Kvalifikaciono takmičenje

“Pobjednički timovi kvalifikacionih takmičenja će se direktno plasirati u direktno  finalno tamičenje koje će se održati u Junu u Sarajevu. Pobjednici takmičenja, tri ukupna pobjednika osvajaju besplatnu ekskurziju za cijeli svoj razred”, istako je Doder.

Doder je naglasio da se Merkur BH osiguranje neće uplitati u odabir destinacija zato što škole obično biraju destinaciju te će biti sponzor ekskurzije u vidu svih troškova za pobjednike, a samim tim za cijeli razred iz kojeg pobjednik dolazi.

Rok za prijavu je 20. april 2018. godine, a naknadno će biti objavljeni termini i mjesta održavanja kvalifikacionih igara. Uz prijavu je potrebno popuniti i prijavni obrazac koji možete preuzeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2I6kNMS

Podijeli sa ljubavlju