Miligram upotpunio 16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” 2018. (VIDEO)

- in Promo, Vijesti
1403

Jedna od najznačajnih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini, 16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” održana je proteklog vikenda u Lukavcu. Sajam na kojem su učestvovali domaći izlagači i izlagači iz regije i šire, trajao je od 03. do 05. maja. Sajam je ove godine okupio 157 izlagača iz deset zemalja.

I ove godine su glavni organizatori Sajma “LIST” Općina Lukavac i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, uz nesebičnu podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljakanović na otvaranju je ovaj 16. po redu Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” 2018 proglasio manifestacijom od velikog značaja za Tuzlanski Kanton.

“Svim izlagačima na sajmu, a posebno učesnicima iz drugih država želim dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i Tuzlanski kanton. Svim učesnicima na sajmu, želim da učešće na sajmu rezultira sklapanjem novih veza, poslovnih poznanstva i da rezultira poslovnim uspjehom”, kazao je premijer Suljakanović.

Izet Nuhanović, direktor Međunarodnog sajma turizma i ekologije “List” 2018. se obratio svim prisutnim gostima i zaželio srdačnu dobrodošlicu i istakao cilj ovogodišnjeg sajma.

“Cilj ovog sajma jeste spojiti kvalitetne ponude turističke potražnje i povećati svjesnost svih nas radi privrednog dobra”, rekao je Izet Nuhanović, direktor sajma.

Edin Delić, načelinik Općine Lukavac je istakao da je značaj ovog sajma veliki te da broj 16 svjedoči o tome.

“Ja sam uvjeren da će ova manifestacija nastaviti ovim redoslijedom, 17., 18. te se nadam da ćemo očuvati tradiciju”, istakao je Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Nakon svečanog čina otvaranja, svi prisutni su s velikim interesovanjem krenuli u obilazak sajamskih prostora i izlagača, a cijela ova manifestacija se održavala u Sportskoj dvorani, te u Domu kulture u Lukavcu.

Prema programu sajma upriličene su i tri panel diskusije na temu “Informatizacija u ponudi smještajnih kapaciteta i sadržaja usluge” te stručno predavamje o temi “Mogućnosti i prednosti kontinetalnog zdravstvenog turizma”.

Svake godine se tokom trajanja Sajma izrode novi partneri, novi prijatelji i saradnici. Takva je i Općina Žabalj (Republika Srbija), čiji je predsjednik Čedomir Božić također prisustvovao otvaranju Lukavačkog sajma.

Kao dobra dosadašnja praksa organizatora i domaćina, pokazala se i Sajamska večer kojoj je cilj da na najbolji način predstavi tradiciju i kulturu neke od zemalja učesnica. Tako je partner ovogodišnje Sajamske večeri Turistička PRIZMA iz Novog Sada, na čelu sa direktorom, Đorđom Mihajlovićem.

Svake godine ovaj sajam obilježi i koncert poznatih estradnih izvođača i grupa. Ove godine sajam je začinila grupa Miligram. Iako je koncert popularne grupe Miligram najavljen na platou Doma kulture Lukavac, koncert je pred nekoliko hiljada građana održan ispred Gradske dvorane.

Organizatori su se potrudili da pripreme sjajan program i raznovrstan sadržaj, u koji svakako spada i koncert popularnog benda Miligram.

Veliki hitovi poput ‘Kruška’, ‘Ludi petak’, ‘Vrati mi se nesrećo’, publika u Lukavcu je dočekala sa oduševljenjem što dokazuje koliko je ovaj bend popularan.

Pokrovitelj koncerta kao i svake godine bila je Općina Lukavac.

Reportažu sa sajma donosi vam TATABRADA.TV