Novi Čolin spot “Tebe čuvam za kraj” sniman u Lisabonu. Zdravko Čolić u ulozi fotografa.

- in Magazin, Stars
3196

“Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu obzirom na muziku te smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pjesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polu brazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon”, otkriva nam Čolić.

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prijestolnice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija.  Sklapajući ih u mozaik, a tražeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svjetlosti i sjenki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

“Lep je osećaj znati, da je Zdravko pevao moju pesmu. Kao mali, voleo sam skupljati sličice, pa sam to preneo i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pesma „Tebe čuvam za kraj“”, otkriva autor pjesme Miroslav Rus za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pjesme sa novog albuma “Ono malo sreće”, prvog zajedničkog regionalnog izdanja dvije najveće izdavačke kuće PGP RTS i CROATIA RECORDS.

Pogledajte spot