Halid Bešlić spreman za spektakl u Gračanici!

- in Stars, Vijesti
1195

Jedan od najboljih folk pjevača na našim prostorima, Halid Bešlić u petak 27. jula stiže u Gračanicu!

Prvi veliki koncert u Gračanici, Bešlić će održati u Hali Fering, koja će specijalno za tu priliku biti preuređena u koncertnu dvoranu sa najmodernijim razglasom i rasvjetom, LED ekranima i specijalnim efektima.

Kao specijalni gosti na koncertu će se po prvi put predstaviti i “Helem Nejse”, fenomenalni duo iz Sarajeva kojem popularnost raste iz dana u dan.

U telefonskom razgovoru za radio Studio D, Bešlić nam je otkrio da je za pomenuti spektakl već sve spremno, ali i priznao da ga trenutno muče “slatke muke” oko repertoara.

“Dolazim sa kompletnim bendom. Petnaest godina sviramo zajedno i ne da smo uvježbani, nego smo do bola uvježbani. Imam dugu karijeru, preko 200 snimljenih pjesama od kojih su mnoge hitovi, a ja na koncertima pjevam samo hitove. Što se tiče repertoara, ja to obično na licu mjesta odlučim šta ću pjevati. Dosta slušam publiku koji mi tokom koncderta sugerišu šta da pjevam” – kaže Halid i dodaje da će u Gračanici biti za svakoga po nešto.

Koncert će, kaže započeti i završiti novom pjesmom “Taman je” koja je ujedno i uvertira u novi album.

“Pjesme su gotove, pet pjesama sam otpjevao, ostale su još četiri i samo još treba da ja nađem vremena, da budem horan da uđem u studio i da to otpjevam. U svakom slučaju, sve bi trebalo biti uskoro završeno i do kraja ljeta bi album trebao biti u prodaji” – kaže Halid za radio Studio D.

U razgovoru za Studio D Halid je otkrio i to da će se ubuduće s njim na nastupima češće pojavljivati i mlada Nikolina Kovač, koja je nedavno odnijela pobjedu na “Ilidžanskom festivalu” i to sa pjesmom “Kako da te zaboravim” koju je za nju odabrao ali i producirao upravo Halid.

“Ta pjesma je prvobitno bila namjenjena Lepoj Breni, ali pošto mene Nikolina stilski podsjeća na Brenu ja sam predložio da ona snimi pjesmu. Pobjeda na “Ilidžanskom festivalu” je dobar start, a Nikolinu ćete od sad češće viđati sa mnom na nastupima. Kulturna je, pametna, skromna a uz to odlično pjeva,” – poručio je Halid.

Uz koncertne aktivnosti i rad na novom albumu, naći će se vremena i za odmor koji je planirao u drugoj polovini avgusta.

Do tada, očekuje ga nekoliko nastupa, uz dva velika koncerta, 27. jula u Gračanici i 9. avgusta na stadionu u Sapni, a nakon odmora slijedi novi album i najvjerovatnije veliki koncert u Tuzli.

Do petka 27.07.2018. imate mogućnost u programu radija Studio D osvojiti i nagradne ulaznice zato budite uz nas i uživajte!

 

Podijeli sa ljubavlju