Amra Silajdžić Džeko pozvala građane na akciju darivanja kose

- in BiH, Promo
2156

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizuje akciju šišanja i doniranja kose 11. novembra, 2018. godine u periodu od 11:00 do 18:00h, u glavnom holu Sarajevo City Centra u Sarajevu.

U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“ Udruženje organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka u Sarajevu.

Veliku podršku Udruženju i projektu „Moja kosa tvoja kosa“ kontinuirano i svakodnevno iskazuje Amra Silajdžić Džeko, podržavajući aktivnosti Udruženja te je ogromna podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Njene redovne posjete Roditeljskoj kući ispunjene su ljubavlju i zagrljajima, popraćene dječijim osmijesima i uzbuđenjem. Amra kao ambasador Udruženja svakodnevno govori i upućuje na probleme s kojima se susreću djeca oboljela od raka, a posebno o težini gubitka kose radi čega je i sama donirala svoju kosu i na taj način pokazala da je spremna biti uz njih na sve moguće načine.

Amra i Udruženje ovim putem ponovo pozivaju sve građane da dođu u SCC, 11. novembra od 11:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 24 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.