Davor Dragičević pozvao građane cijele BiH da izađu na proteste

- in BiH, Vijesti
747
Davor Dragičević pozvao je danas građane da 21. novembra organiziraju proteste na trgovima u svim gradovima BiH zbog narušenih prava i ugrožene sigurnosti.

Davor je u grupi “Pravda za Davida” pozvao sve koji su proteklih mjeseci davali podršku njemu i Suzani u borbi da saznaju istinu o smrti njihovog sina Davida da izađu na trgove.

– Mog Đakca ništa ne može vratiti, ali vi svoju djecu možete sačuvati od zla. Dvadeset i tri godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ljudima u BiH narušena su sva prava koja su garantirana ovim sporazumom. Ono što je najvažnije, narušeno nam je osnovno pravo na život. Niko se neće boriti za nas i naša ugrožena prava ako to nećemo učiniti sami i dati do znanja cijelom svijetu da nismo robovi koji šute, trpe i čekaju kada će nas odvesti u smrt – napisao je Davor.

Zatim dodaje da poziva sve da 21. novembra izađu na ulice svojih gradova, širom BiH, da zajedno traže od zemalja potpisnica ovog sporazuma da im omoguće osnovno pravo i dostojan život.

– Učinit ćemo to za našu djecu ako želimo da nam djeca ostanu ovdje. Moje sugrađane pozivam da nam se pridruže tog dana na trgu, da dignu svoj glas protiv narušenih prava, da se ne boje, jer to njihovo pravo im je zagarantirano upravo ovim sporazumom – rekao je Dragičević.

On je dodao da će oni 21. novembra u 18 sati biti na trgu u Banjoj Luci, ali i da od ostalih očekuju da na taj dan izađu na ulice i kažu da je dosta.

(Infosrpska.com)