Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Austrije

- in BiH, Sport
863

Robert Prosinečki će večeras protiv Austrije u Beču na posljednjoj utakmici UEFA Lige nacija moći računati na gotovo sve igrače koji su nosili utakmice na dosadašnjem takmičenju. Izuzmemo li povrijeđene Begovića, Zakarića i Todorovića, kao i Kolašinca na kojeg će se računati u kvalifikacijama za Euro 2020, Prosinečki na raspolaganju ima sve igrače koje je i planirao za utakmicu protiv Austrije.

U praksi to znači da bi BiH protiv Austrije trebala zaigrati u sastavu Šehić – Vranješ, Šunjić (Bičakčić), Zukanović, Ćivić – Bešić, Pjanić, Sarić, Duljević, Višća – Džeko. S druge strane Austrijanci imaju problema sa povredama ključnih igrača. Prvi napadač reprezetnacije Guido Burgstaller iz Schalkea se povrijedio i već se vratio u Gelsenkirchen. Rovit je i Marko Arnautović koji je na okupljanje reprezentacije došao sa povredom koljena i upitno je koliko će moći pružiti protiv BiH.

Austrijanci su naknadno pozvali iskusnog Marca Janka (35) iz Lugana, kojeg baš i ne pamtimo najbolje jer je postigao gol na prijateljskoj utakmici Austrija – BiH koja se 2015. godine završila 1:1. Naši protivnici jači su i za kapitena Juliana Baumgartlinger iz Bayer Leverkusena koji je zbog povrede ligamenata propustio posljednja četiri meča Austrije, no austrijski novinari pomalo su skeptični po pitanju njegove forme.

(Reprezentacija.ba)