Mjesec dana nakon ubistva dva sarajevska policajca ubice i dalje na slobodi

- in Crna hronika, Izdvojeno, Vijesti
580
Adis Šehović i Davor Vujinović radili su svoje redovne policijske dužnosti kobnog jutra 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Nakon što su uočili policijsko vozilo, razbojnici koji su najvjerovatnije bili u akciji krađe automobila Golf 6 su zapucali na policajce pri čemu su direktno usmrtili Adisa Šehovića, dok su teško ranili njegovog kolegu Davora Vujinovića. Nakon nekoliko sati borbe za život na KCUS-u, preminuo je i Vujinović od zadobijenih povreda u predjelu glave.

Adis Šehović i Davor Vujinović su bili policijski službenici s preko 20 godina radnog staža, a osim toga su bili muževi i očevi. Obojica su imali činove višeg policajca, a njihove kolege više puta su istakle kako su izgubili najbolje službenike iz Policijske uprave Novi Grad.

Važno je istaći kako se i mjesec dana nakon ovog stravičnog događaja koji je potresao čitavu BiH za krivcima još uvijek traga. Naime, u akciju pronalaska ubica uključene su sve policijske agencije u našoj zemlji koje su pojačale aktivnosti kako bi došlo do rasvjetljavanja ovog zločina.

Desetine osoba su privedene na informativne razgovore s ciljem prikupljanja informacije koje bi mogle dovesti do identiteta počinitelja ovog gnusnog čina, ali istraga nakon mjesec dana nije dala konkretne rezultate.

Podijeli sa ljubavlju