SIPA na Palama uhapsila Miloša Obradova koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca

- in BiH, Crna hronika, Vijesti
575
Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić rekla nam je da je osoba inicijala M. O. jučer lišena slobode na teritoriji Pala i da se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Kako kaže, lišeni slobode dovodi se u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Kako nezavnično saznajemo, uhapšen je Miloš Obradov koji je privođen tokom istrage u ovom slučaju.

U međuvremenu se o hapšenju oglasila i SIPA iz koje navode da su njihovi policijski službenici na području općine Pale lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ubistva, a koje se desilo 26. oktobra 2018. godine u ulici Geteova bb, prilikom čega su smrtno stradala dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Lišavanju slobode osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju lociranja i lišavanja slobode navedene osobe. Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, osoba lišena slobode predata je u nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz SIPA-e.

Podijeli sa ljubavlju