Subota, 28. 11. 2020.

IDEJA ZA VAŠ RUČAK: Njoki u paradajz sosu

- in Izdvojeno, Nekategorisano
437
Sastojci: 

500 g njoka,

tegla sosa od paradajza,

50 g pinjola,

kašika svježeg bosiljka,

2 čehna bijelog luka,

3 kašike maslinovog ulja,

so, biber,

100 ml vode.

Za posipanje:

4 kašike parmezana .

Priprema:

1. Pinjole kratko propržite na tavi bez masnoće, ali pazite da ne izgore. U manju posudu sipajte sos od paradajza, pinjole, isjeckani bosiljak, maslinovo ulje, zgnječen bijeli luk, so i biber pa sve dobro promiješajte.

2. Pripremljenu smjesu stavite u tavu, dodajte vodu i prokuhajte nekoliko minuta. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s pripremljenim sosom. Pospite narendanim parmezanom i poslužite.

Podijeli sa ljubavlju