Demobilisani borac Ramiz Šarić uz pomoć dobrih ljudi dobio novu kuću

- in Nekategorisano
1536

Ramiz Šarić je demobilisani borac iz Srebrenika koji živi sa svojom kćerkom i suprugom od minimalnih mjesečnih primanja, u srebreničkom naselju Kiseljak, u kući koju je naslijedio zajedno sa svojim bratom nakon smrti njegovih roditelja.

Ramizova jedina želja je bila, kada smo ga posjetili prije nekoliko mjeseci da dobije novu kuću jer su uslovi za život u staroj već bili svedeni na minimum za egzistenciju, a obzirom da je Ramiz i lošeg zdravstvenog stanja time je i potreba za novom kućom bila još veća.

Nakon što je emitovan serijal “I ovo je Bosna i Hercegovina” u programu televizije TataBrada, javio se veliki broj privrednika koji su priskočili u pomoć te omogućili da se krene sa izgradnjom stambenog objekta za ovog demobilisanog borca, gdje je bila pokrenuta i humanitarna akcija u kojoj je kupljen materijal i ostala potrebna sredstva za izgradnju.

Zahvaljujući dobrim ljudima, korak po korak, Ramiz je danas dobio novu kuću, na kojoj je potrebno izvršiti završne radove te kupiti stolariju i namještaj kako bi se Ramiz, zajedno sa porodicom u što skorijem periodu mogao useliti u nju.

Za direktnu pomoć u stolariji, namještaju ili u novcu možete kontaktirati Ramiza Šarića direktno na telefon 063 955 432.

Donacije možete uplatiti na ime RAMIZ SARIC na račun otvoren u Raiffeisen banci BiH 1613000013680353.

Uplate iz inozemstva možete izvršiti po uputama na slici ispod.

TEKST: Muamer Okić

Podijeli sa ljubavlju