Sastojci:
1 konzerva tune
1 luk
2 čehna bijelog luka
1 paprika
Pola konzerve graha
Pola konzerve kukuruza
6 kašika paradajz sosa
So, papar, čili, peršun
Tortilje
Zelena salata
Ribani sir
Priprema:
Luk nasjeckajte na kolutiće, pa ga prodinstajte na ulju.
Dodajte papriku nasjeckanu na rezance i bijeli luk. Dinstajte desetak minuta.
Dodajte tunu, grah i kukuruz. Kuhajte još pet minuta pa maknite s peći.
Tortilje lagano zagrijte na tavi, punite ih nadjevom od tune, dodajte ribani sir i zelenu salatu.
Ž7 = #keksi ljesnik#
Sastojci: 90 g glatkog brašna 1 veliko jaje 275 g Nutelle 60 g bijele čokolade 60 g nasjeckanih lješnjaka Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje Pomiješajte brašno jaja i Nutellu žlicom, a potom dodajte i komadiće bijele čokolade i nasjeckane lješnjake. Napravite male kuglice promjera 3 cm, rasporedite ih na lim s većim razmakom i pritisnite ih dlanom. Pecite otprilike 10 minuta. Pričekajte da se u potpunosti ohlade.