IDEJA ZA VAŠ RUČAK: Kvrguša

- in Nekategorisano
976

Sastojci

 4 osobe

Priprema

  1. 1.
    Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
  2. 2.
    Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
  3. 3.
    Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
  4. 4.
    U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
  5. 5.

    Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.

    pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom

Savjet

Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.