“Investicija u znanje vraća nam najbolje kamate”: Jasmina Kavgić , dobitnica zlatne plakete Univerziteta u Tuzli

- in Izdvojeno, Kanton
1558

Jasmina Kavgić, studentica je drugog ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, odsjek revizija i računovodstvo koja je u toku svog fakultetskog obrazovanja ostvarila zapažane rezultate te osvojila zlatnu plaketu Univerziteta u Tuzli kao “najbolja među najboljim” te jedina sa prosjekom od 10.0.

Jasmina nam je kazala da je za ovaj uspjeh bilo zaista potrebno dosta vremena, rada, truda i neprospavanih noći, ali da se trud na kraju uvijek isplati.

“Planinu će pomaknuti onaj koji na samom početku pomicao kamenčiće” – sa osmijehom na licu istakla je Kavgić.

Jasmina je u toku svog obrazovanja na fakultetu imala novčanu podršku kao stipendista velikog broja organizacija te kako nam je kazala od svoje druge godine fakulteta zahvaljujući njima postala je samostalna djevojka.

“Ključ za uspjeh te ostvarenje ciljeva u toku obrazovanja je dobra organizacija vremena te onaj koji želi postići svoj cilj, on će to uraditi bez obzira na veliki broj prepreka koje će nas učiniti dosta zrelijim i koje nam mnogo pomognu.” – kazala je Jasmina.

Osim zlatne plakete Jasmina je izabrana prošle a i ove godine kao najbolji student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli kao jedini student sa prosjekom 10.0.

Ona nam je između ostalog kazala da ne planira napustiti Bosnu i Hercegovinu kao što to veliki broj mladih ljudi danas radi te da ima budućnosti u ovoj zemlji i da svaka osoba može ispuniti sve svoje ciljeve ukoliko to želi.

Jasmina sada odrađuje pripravnički rad u firmi DŽEKO komerc jer je kako nam je kazala osim teorije mnogo važna i praksa jer uz spoj te dvije komponente možemo postati vrhunski stručnjaci.

TEKST: Muamer Okić