“Osmijeh je iz Srebrenika” – humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu bez roditeljskog staranja

- in Izdvojeno, Kanton, Promo
914

“Osmijeh je iz Srenika” je naziv humanitarne akcije čiji je cilj prikupljanje novogodišnjih paketića i materijala za izradu paketića kako bi se na taj način vratio osmijeh i radost na lice djece bez roditeljskog staranja te uručili novogodišnji paketići.

Inicijator ovog projekta je Samra Ribić, mlada srebreničanka, koja nam je kazala da je na ovu ideju došla objavom “statusa” na društvenoj mreži gdje je dobila veliku podršku za to te je ideju odlučila i realizovati.

“Pored toga što smo postavili kutije i kasice u škole i neke prodajne objekte kako bismo prikupili slatkiše,igračke i pribor za paketiće, radimo i humanitarnu sedmicu u muzičkom klubu Marshall od 19. do 26. decembra u sklopu koje ćemo imati nekoliko aktivnosti krunisanih sa humanitarnom svirkom 26.decembra, odnosno večeras” – kazala je Samra.

Humanitarne aktivnosti za ovu akciju uključuju prodaju palačinaka, Pub kviz te aukciju.
“Odlučili smo se da ovaj fundraising bude dinamičan. I bez nekih naročitih instrukcija, ljudi se stalno javljaju da doniraju u raznim oblicima, kako novac, usluge tako i vrijedne predmete za ovu našu aukciju.” – ističe Ribić.
Grupa Osmijeh je iz Srebrenika već ima oko 200 članova za 7 dana i svi su više nego voljni da pomognu. 🙂
“Glavna lokacija za donaciju je klub Marshall odakle ćemo stvari prenositi u skladište, a tamo je i kasa pa se može ostaviti i novčani prilog.” – kazali su nam iz ove grupe.
Za one koji se žele pridružiti najbolje je da se uključe u grupu na facebook-u u kojoj možete pronaći sve detalje vezene za akciju, ali se možete javiti i na broj  061970068.
TEKST: Muamer Okić
Podijeli sa ljubavlju