Suzana Radanović: Policija je bila korektna, neka budu ažurni i u slučaju Davidovog ubistva

- in BiH, Vijesti
567

Ona je u policiju stigla u pratnji advokata Milana Maleševića, a nakon davanja izjave okupljenim kazala je da su policajci u stanici bili korektni prema njoj.

“Veoma su ažurni, a nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog djeteta”, kazala je Radanović.

Njen advokat Milan Malešević za Klix.ba je kazao da se njegova klijentica ne osjeća krivom i da ne postoje elementi krivičnog djela.

Foto: M.D./Klix.ba

Foto: M.D./Klix.ba

“Jučer je Željko Karan podnio prijavu protiv Suzane Radanović zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštenog tonskog snimanja. Policija joj je odmah uručila poziv za saslušanje i ona se jutros pojavila”, rekao je Malešević.

On je istakao da se Suzana ne osjeća krivom.

“Smatramo da ne postoje elementi krivičnog djela. Odbranu će iznijeti u eventualnom sudskom postupku, ako do njega dođe, što zavisi od Tužilaštva. Smatram da nema ništa u ovome, osim krivičnog djela podnošenja lažne krivične prijave, ali nećemo na tome insistirati”, zaključio je banjalučki advokat Malešević.

Patolog Željko Karan je prijavio Suzanu Radanović nakon što se pojavio snimak razgovora između Milorada Dodika i Željka Karana.

Nakon skoro deset mjeseci protesta i borbe za pravdu, neuspješno, bez konkretnih rezultata, sada roditelje Davida Dragičevića optužuju za određena krivična djela.

Prvo se nakon protesta 30. decembra gubi svaki trag Davoru Dragičeviću kojeg policija u RS-u traži zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira i navodnog pripremanja nemira.

(KLIX)
Podijeli sa ljubavlju