Objavljene slike iz zagrebačke bolnice: Bebe leže u mokraći vezane za krevet (FOTO)

- in Svijet, Vijesti
1465

Majka blizanaca starih 5 mjeseci objavila je fotografije svojih dječaka koji se trenutno nalaze u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Na fotografijama se mogu vidjeti uplakane bebe nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina, te crvene i nadražene stražnjice.

Oko ruku imaju role WC papira. Sestra na kavi Dječaci se zovu Fran i Filip, a njihova majka Ana Treščec Indexu je ustupila fotografije za objavu. Kako kaže, dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina, a u KB Fran Mihaljević završili su nakon što su dobili gripu. Za vrijeme bolesti, dobili su i rota virus. Majka ih je posjetila jučer u bolnici, a tamo je zatekla ovakvo stanje.

Pokušala je razgovarati sa sestrom, ali ona je, kako majka kaže, za to vrijeme bila na kafi. Osim blizanaca, Ana je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva stalnu skrb. Zavezana, mokra djeca Razgovarali smo s majkom. “Dijete koje mi je doma je prehlađeno. Razgovarala sam s doktoricom, a ona ima odgovor na sve: Da oni ne mogu samo stajati oko moje djece, da su oni nedonoščad, oni su rođeni tri mjeseca ranije…

To je kažnjivo, zar ne?”, pita nas majka. “Pitam ju je li ona majka, nemojte mi govoriti da se radi o pet minuta, jeste li vidjeli slike? Ono dijete u žutome, kad sam došla kod njih, vidjela sam da je mali zavezan. Ok, zavezan je jer mu je bilo spojeno na nozi, vjerojatno da mu se ne pomakne. Nisam ga uzimala u naručje, nego drugoga. Dobrih 15ak minuta je prošlo. Prvo sam se pozabavila s drugim, presvukla ga, vidjeli ste kako mu mu guza izgleda.

Tri kreme su bile gore, nijedne nema”, dodaje. “Oni su primljeni s gripom tipa A. Taj maleni je prije tri dana bio na kisiku i onda usput pokupio rota virus. Ja sestru tražim po odjelu, a ona pije kafu. I još dobijem po nosu”, kaže nam majka. Rođeni tri mjeseca prije termina Pitali smo ju jesu li oba dječaka istovremeno odvedena u bolnicu. “Jedan dječak je malo manje u bolnici jer mu se nije ništa čulo na plućima, borio se. I kao beba je bio jači. Nakon par dana sam odvela i njega.

Dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina. Imam još jednu djevojčicu s teškoćama. Ima teški oblik epilepsije i rijetko tko se usudi čuvati je”, rekla je Ana Treščec u razgovoru za Index. Upit je upućen KB-u Fran Mihaljević, a njihov odgovor Index.hr će objaviti čim ga dobiju.

(Tuzlanski.ba)