Futsal selekcija BiH protiv Švicarske otvara kvalifikacije za SP

- in BiH, Sport
953
Selektor bh. selekcije Ivo Krezo istakao je da su, u konkurenciji Švicarske te Turske i Švedske, u ulozi favorita i da se tako i ponašaju.

“Mi smo sebi zacrtali cilj da budemo prvi u grupi, a vidjet ćemo šta će se desiti. Imamo sve uslove za rad, Arena je odlična, uslovi u Trening centru N/FSBiH također tako da je, sada, sve do nas. Bili smo i u Italiji i nisu bili bolji uslovi nego u Zenici”, istakao je bh. selektor, koji se nada i podršci s tribina za svoje pulene.

Spisak bh. tima na pripremama u Zenici: Stanislav Galić, Mario Aladžić, Dejan Pavlović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklograd), Denis Isanović, Darko Milanović (Salines), Josip Bošković, Darko Raguž, Andrijano Dujmović (Zrinjski), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Anel Radmilović, Amel Hadžić i Elmin Prošić (Centar).

Raspored i satnica – 29. januar: BiH – Švicarska (17.00) i Turska – Škotska (20.00); 30. januar: Švicarska – Turska (17.00) i BiH – Škotska (20.00) te 1. februar: Škotska – Švicarska (17.00) i Turska – BiH (20.00).