IDEJA ZA VAŠ RUČAK: Kukuruzna pita sa sirom

- in Nekategorisano
544

Sastojci

 6 osoba

Priprema

  1. 1.

    Tanke kore za pitu preseci po sirini i prekriti vlaznom krpom da se ne suse dok pripremite fil .

    Za fil pomesati kajmak , sir, jaja ,0,5 dl ulja, jogurt, p.z.p. i semenke bundeve. Soli dodajete po ukusu – u zavisnosti od toga koliko je vec slan kajmak ( ili neki drugi kremasti  sir )

  2. 2.

    Uzimati po dve kore ( tj jedna samo presecena) na prvu kapnuti par kapi ulja i razmazati , preklopiti pa na drugu namazati dve kasike fila ( gledati da se semenke bas ne grupisu puno ) krajeve ostaviljati prazne..Samo da napomenem da u mom pakovanju ima 16 kora i bilo je taman za sve a posto znam da kod razlicitih proizvodjaca ide i razlicit broj kora..

  3. 3.

    Stranicne delove preklopiti prema unutra pa zamotati u “stapice ”

  4. 4.

    Gotove stapice redjati u pleh , ja sam stavila papir za pecenje ispod da bih izbegla dodatnu masnocu..

    Premazati ih ostatkom fila ( bez semenki  – meni je ostalo taman za premazivanje ) i obilno posuti palentom- meni je trebalo 250 gr

  5. 5.

    Peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko pola sata – do lepe rumene boje ..

Posluživanje

Leti pitu sa sirom najvise volim sa paradajizom, zimi po nekad casu jogurta a vi kako zelite.. Ja sam isprobala sledece varijante ove pite

1. sipala sam palentu i na prvu koru ( onu sa uljem )

2. sipala sam palentu na drugu koru – preko fila

3. premazala sam kore odozgo sa uljem pa posula palentom

PRIJATNO!

Podijeli sa ljubavlju