Treći dan potrage za ubicom iz Podorašca: Policija pretresa šume sjeverno od Konjica

- in BIH, CRNA HRONIKA, VIJESTI
107
Informacije koje dolaze od nadležnih organa su šture, a pravdane su neugrožavanjem istrage. Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, za Klix.ba je kazao kako policija ovog kantona sarađuje sa svim odgovarajućim agencijama u Bosni i Hercegovini te poduzima sve radanje na privođenju počinitelja gnusnog zločina koji se u ponedjeljak ujutro desio u Podorašcu.

Posebno brojne policijske snage raspoređene su oko Podorašca, u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad. Tu se nalaze pripadnici različitih policijskih službi s dugim cijevima.

Policija dobija i stalne dojave od građana, a apeluju na javnost da nema razloga za širenje panike te da se čini sve za sigurnost građana.

Podsjećamo, ubistvo Sauda Sultanića desilo se u ponedjeljak oko 7:30 sati, nakon što je ubijeni otvorio trgovačku radnju. Ubica je ispalio tri hica, a potom, kako se spekulira, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ovog svirepog ubistva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubistvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubistva saborca iz rata. Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Facebook nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva.

Podijeli sa ljubavlju