Izvučeno tijelo iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala

- in CRNA HRONIKA, SPORT, VIJESTI
69
Vlasti su saopćile da su se specijalisti priključili naporima izvlačenja tijela iz aviona koji je pronađen na dnu Engleskog kanala te da se radi u teškim uvjetima. Tijelo je izvučeno na “najdostojniji mogući način”, a potom su obaviještene porodice. U avionu su bile dvije osobe, nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson.

Avion Piper Malibu N264DB je 21. januara letio iz Francuske prema Cardiffu jer se dvadesetosmogodišnji Sala nakratko vratio u bivši klub Nantes dva dana nakon transfera u Cardiff vrijednog 15 miliona funti. Tokom leta je nestao s radara i pao u more.

Tijelo izvučeno iz aviona je prevezeno u mrtvačnicu u Dorset, a da li se radi o Sali ili Ibbotsonu zasad nije poznato.

Zvanična potraga je prekinuta 24. januara, nakon čega je pokrenuta privatna misija koju je predvodio naučnik i okeanograf David Mearns. Avion je pronašao pomoću sonara i podvodnog vozila.

Napori da se kompletan avion izvuče na površinu bili su neuspješni, a ranije je saopćeno da je u olupini viđeno samo jedno tijelo.

U međuvremenu je Salin bivši klub zahtijevao od Cardiff Cityja da izvrši obavezu i isplati 15 miliona eura. Argentinac je Cardiffovo rekordno pojačanje, ali nažalost nikad nije zaigrao za klub.

Podijeli sa ljubavlju