Memnun Muzaferija pobjednik ZMBT 2019. Sadik Hasanović pobjednik publike

- in Izdvojeno, Showbiz, Stars
5028

Po odluci žirija ubjedljivo najbolji tokom takmičenja u devetoj sezoni ZMBT bio je Memnun Muzaferija. Osim žirija i gledaoci su telefonskim glasanjem donijeli odluku ko je po njihovom mišljenju najbolji. Publika je glasove najviše dala Sadiku Hasanoviću koji je proglašen pobjednikom publike.

Na velikoj sceni u studiju A Hayat TV-a nastupilo je 11 superfinalista koji su se borili za prvo mjesto. Takmičare su ocjenjivali profesorica Ana Babić, profesor Milenko Karović, te pjevači Semir Cerić Koke i Armin Šaković.

Superfinalisti su pored samostalnih nastupa imali i zajedničke sa popularnim bh. pjevačima. Tako je Adnan Solak pjevao sa Nikolinom Kovač, Emma Džaferović sa Amelom Ćurićem, Memnun Muzaferija dijelio je scenu sa Elvirom rahić. Esma Sultanić imala je duet sa Enesom begovićem, a Selma Dagoja sa Slađanom Mandić.

Ajla Bajramović otpjevala je pjesmu sa Zijom Valentino, Stefan Debota sa Adisom Škaljom. Mirza Karabegović iz Maglaja pjevao je sa Nihadom Alibegovićem, a Semir Avdić sa Osmanom Hadžićem. Elmin Sejdović dijelio je binu sa Al’Dinom, a Sadik Hasanović sa Muharemom Serbezovskim.

“Pobjeda nije uvijek mjerilo kvaliteta, to se pokazalo na mnogim takmičenjima u regionu, ali…! glas se daje kvalitetu pjevanja zbog opstanka kvalitetne narodne muzike”, rekao je Sadikov mentor Nermin Hasanović Manko noć uoči finala ZMBT.

“Svoje učenike u “Sevdah konceptu” učim da pjevaju sevdah i dobru narodnu muziku. Nažalost danas sve više mladih pjevača po takmičenjima se odlučuju da pjevaju šund muziku i uspiju zbog glasanja da pobijede. Zato vas molim da glasate za pjevače koji pjevaju kvalitetnu muziku među kojima je i moj u učenik Sadik Hasanović, hvala,” objavio je Manko na svom profilu.

Sadik Hasanović je uz svog muzičkog uzora Muharema Serbezovskog u velikom finalu najgledanijeg muzičkog showa u BiH ‘Zvijezda možeš biti ti’ otpjevao popularnu pjesmu pjesmu ‘Sine moj’.