Samsung popravlja Galaxy Fold, vraća se na tržište do kraja godine!

- in Biznis, Lifestyle, Zanimljivosti
987

Uprkos priznanju da je lansiranje Galaxy Fold-a bilo požureno, Samsungov izvršni direktor DJ Koh nije rekao kada će uređaj biti ponovno pušten. Spomenuo je da se stalno testira više od 2.000 jedinica kako bi se osiguralo da nakon ponovnog pokretanja nema daljnjih problema. Njegovi komentari su inače u velikoj mjeri značili da razbiju glasine poput ovih da je Samsung odustao od uređaja.

Novi izveštaj kaže da je Samsung sada završio dvomesečni redizajn Galaxy Fold-a kako bi popravio kvarove na ekranu. Sa masovnom proizvodnjom koja će početi uskoro, očekuje se da će Galaxy Fold stići na vrijeme za prazničnu sezonu na kraju godine.

Pozivajući se na ljude koji su upoznati s tom temom, Bloomberg izvještava da je Samsung sada u završnoj fazi proizvodnje komercijalne verzije Galaxy Fold-a. Međutim, još nije određen datum za početak prodaje. Izdanje od 26. aprila je odloženo jer mnogim ljudima nije bilo sasvim jasno da bi skidanje zaštitnog sloja na vrhu ekrana izazvalo njegovo lomljenje. Otvori na šarkama takođe nisu pružile adekvatnu zaštitu od stranih supstanci koje ulaze unutra.

U izvještaju se kaže da je ovaj zaštitni sloj sada uvećan kako bi se omotao čitav sklopivi zaslon. On će se od sada podvlačiti pod spoljne okvire tako da će biti nemoguće da se skine rukom. Samsung je takođe promenio šarke koje su malo pomaknute prema gore i nalaze se u ravni sa ekranom.

Ovo će pomoći da se zaštitni još više rastegne kada se telefon otvori. Ova napetost je ono što će učiniti sloj još tvrđim i prirodnijim dijelom uređaja umjesto nečega poput obične zaštite zaslona. To je ono što su mnogi recenzenti u početku smatrali nepotrebnim i samo su ga skinuli. Ova dodatna rigidnost može takođe smanjiti mogućnost stvaranja nabora u sredini ekrana, navodi izvor.

Samsung će navodno isporučivati ​​glavne komponente za Galaxy Fold, kao što su displej i baterija, u tvornicu u Vijetnamu radi montaže. Datum objavljivanja se još uvek razmatra, ali je malo verovatno da će Galaxy Fold biti ponovo predstavljen uz Galaxy Note 10 7. augusta. Samsung nije komentarisao ovaj izveštaj.

Kompanija bi svakako željela da njen markantni uređaj izađe prije unosne sezonske kupovine. Tako da, iako naizgled neće biti na raspolaganju za nekoliko nedjelja, čini se da neće biti predugo prijee nego što konačno ponovo dođemo do Galaxy Fold-a.