Ove nedjelje 453. put u historiji skaču sa Starog mosta

- in BiH, Izdvojeno, Sport
630

Po 453. put u historiji, mostarski ikari poletjet će sa Starog mosta. Manifestacija će započeti sutra, a centralni događaj planiran je za nedjelju u 16 sati.

Generalni pokrovitelj je, kako je to prije godinu prorekao Semir Drljević – Lovac, novi član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Partner je i Olimpijski komitet, a skokove su i ove godine podržali brojni sponzori. 

U sklopu manifestacije posjetioci će i ovog puta piti kafu iz Vispak džezve, već deceniju i po najveće džezve na svijetu. Otvorit će se i nedavno uspostavljeni Zip line od Lučkog do Starog mosta. U subotu navečer, prikazat će se dokumentarac Jimmyja Jamesa pod nazivom Antifašista, i to povodom Dan ustanka naroda BiH.

U planu je i koncert i promocija novog materijala Mo Army benda. Organizovat će se i turnir u tavli, dok će manifestaciju zaključiti skokovi sa bakljama. 

I ove godine očekuju se skakači iz svih dijelova bivše države, kao i veliki broj posjetilaca. Tačan broj skakača do nedjelje je nemoguće kazati.

Predsjednik Kluba skakača Semir Drljević – Lovac ponovo je kritikovao odnos vlasti, koja se prema Starom mostu ne odnosi na način kako bi trebalo. Ukazao je na problem smeća i prljavštine na platou ispod mosta.

„Odavno vjerujemo da je Stari most simbol bijele magije. Isto tako vjerujemo i u crnu magiju. Ona dolazi sa svih strana, pa je ispod i oko mosta mnogo prljavštine, smeća i peksinluka. Ali ne brine to skakače. Kažu da će ako bude trebalo, skakati i u piralen“, rekao je Drljević.

Za nedjelju je najavljeno olujno nevrijeme u popodnevnim satima.

„Mi bismo ga da nije, možda i dozvali. Šampion sustiže živog i zdravog šampiona. Dolazimo do te magične brojke 13. Za publiku će broj ulaznica biti ograničen. Pamtimo i skokove kada ih niko nije gledao. Padale su granate i svi su bili pobjednici“, dodao je.

Imena članova žirija zbog specifičnosti situacije (Lorens Listo ugrozio Emira Balića), još nisu poznata. 

Podijeli sa ljubavlju