Žestoka rasprava završila kao borba buldoždera (VIDEO)

- in Zanimljivosti
995

Sve vrste mašina su nešto na čemu ćemo mi ljudi uvijek biti zahvalni. Pomažu nam u svakodnevnim aktivnostima i omogućuju naizgled nemoguće zadatke. To je neko nepisano pravilo za veći dio svijeta – ali ne i u Kini.

Na Internetu su se pojavili poprilično čudni snimci na kojima se vidi kako se buldožderi međusobno bore.

U videu, koji je navodno snimljen u Kini, prvobitno su dva građevinska radnika odlučila istresti svoje frustracije jedan na drugome. Ali ono što su svi mislili da će završiti u borbi šakama. zapravo se pretvorilo u uličnu bitku između buldoždera.

Buldožeri su se tada počeli boriti na ulicama okruga Xingtang u provinciji Hebei. Područje je bilo ispunjeno prašinom usljed borbe koju su privatni automobili trudili da izbjegnu.

Tada se, poput scene iz filma, prevrnuo jedan utovarivač na točkovima, a srećom, njegov vozač je ostao netaknut. Još četiri buldoždera su se tada odlučila pridružiti i onda je nastao pravi pakao. Jedan od tih buldožera čak je pokušao da podigne prvobitno prevrnutog nazad na točkove.

Gužva se naglo završila kada su vlasti stigle na mjesto događaja. Ukupno je oštećeno šest bagera, a dva od njih su završila prevrnuto i neupotrebljivo za daljnje korištenje.

Glasnogovornik lokalne uprave Xu Feng kasnije je izvijestio da je bitku izazvala intenzivna svađa između dvije neimenovane konkurentne građevinske kompanije.

Kako je izgledala borba pogledajte u videu.