POZDRAV S JADRANA: Bizarne situacije koje ne možete ignorisati!

- in Svijet, Zanimljivosti
578

Pojedini dijelovi Jadrana ove godine su šokirali turiste, što zbog visokih cijena, što zbog neobičnih naplaćivanja.

Kada navale turisti tada isplivaju najčudnije strasti ljudi koji se na razne načine pokušavaju domoći novaca.

Prije nekoliko dana smo imali priliku vidjeti sliku na kojoj se vidi kako pakrking naplaćuju i do 150 kuna.

Radi se o privatnom parkingu u Tučepima, a čini se da bi cijena mogla biti i veća jer na znaku piše da ta cijena vrijedi ‘samo danas’.

Mnogi se pitaju uključuje li ta cijena i dodatne usluge, a mnogi kažu da je takva cijena ‘užasna, tužna i sramotna’.

‘Ako na Hvaru boca vode od litre i pol može koštati 23, a kava 30 kn, zašto ne bi tamo negdje parking koštao 150 kn… Kako bi drugačije pojedinci u 2, 3 ljetnja mjeseca zaradili za cijelu godinu? A tko zna, možda je u cijenu, osim parkinga, uračunato i pranje auta, provjera guma i još svašta nešto. Možda na izlazu dijele nekakve nagradne bonove za gorivo’, napisala je jedna korisnica Facebooka, prenosi net.hr

Parkirališta su u srcu ljeta najtraženija roba na hrvatskom Jadranu. Treba je, kao i svaku, umotati u svjetlucavi celofan i prodati po najboljoj mogućoj cijeni. To bi trebao biti moto vlasnika parkinga.

No bizarnih situacija ima još.

Na otoku Krku mogli vidjeti naplaćivanje hlada na privatnoj plaži.

Mjesto Punat na ovom ostrvuu Hrvatskoj počelo je da naplaćuje boravak u hladu te piše kazne za sve one koji tu borave, a da nisu unaprijed platili.

Cjenovnik koji je neko od turista fotografisao i postavio na Facebook govori da drvena ležaljka košta 30 kuna, dok se mjesto na koje ćete postaviti ležaljku bira i plaća dodatno.

Mjesto u hladu za odrasle košta 15 kuna, a za mališane ćete pojedinačno plaćati po 10 kuna.

Objava je izazvala lavinu pozitivnih i negativnih komentara.

Dok jedni negoduju i pitaju se šta je sljedeće što će početi naplaćivati, drugi opravdavaju vlasnika kampa govoreći da na privatnom posjedu ima pravo da radi šta god želi, prenosi “Klix.ba”.

Idemo dalje, objavljena je fotografija na kojoj jedan od Dalmatinaca navodi da će naplatiti svako dodirivanje njegovih kajaka.

Facebook publiku nasmijala je i iznenadila nova objava na stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” gdj su, između ostalog objavili i fotografiju natpisa koji je zakačen na zid jedne od radnji za iznajmljivanje kajaka, gdje je vlasnik jasno naveo kako će se svako dodirivanje kajaka naplaćivati.

Neki su pitali koliko košta dodir, dok su drugi rekli da bi trebalo zvati poreznu da provjeri da li je prijavio cijenu za dodirivanje. Mnogi su se, ipak, samo nasmijali smatrajući da je u pitanju šala.

Podijeli sa ljubavlju