Hanka Paldum koncertom “Ja vas pjesmom zovem” obilježava 45 godina umjetničkog rada

- in Izdvojeno, Noviteti, Showbiz, Stars
2284


U Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu 14.10.2019. godine Hanka Paldum obilježit će koncertnim spektaklom na najljepši način 45 godina briljantne muzičke karijere.

Koncert pod nazivom “Ja vas pjesmom zovem”, u produkciji Paule Jusić i Đele Jr Jusića, objedinit će sve najznačajnije muzičke trenutke i pjesme ove muzičke dive čarobnog glasa i bezvremenski otpjevanih pjesama, a naročito sevdalinki koje su obilježile njen muzički put.

Miljenica publike svojim interpretacijama osvaja cijeli svijet. Ponosna na svoje bosansko- hercegovačko porijeklo, ali i veliku ljubav prema Zagrebu u kojem je uvijek rado viđena gošća, svoj veliki jubilej i radost te obljetnice želi podijeliti upravo sa Zagrebačkom publikom u zagrebačkom hramu kulture i na taj način se zahvaliti svima koji je prate već desetljećima, i to na način na koji najbolje zna, a to je pjesmom.

Upravo zato koncert nosi naziv “Ja vas pjesmom zovem” i bit će prava poslastica za ljubitelje pravog, iskonskog sevdaha, ali i pjesama koje spajaju stilove i narodne i zabavne muzike. Bit će to presjek Hankinih 45 godina bogate i uspješne estradne karijere.

Kao mlada 18 godišnja djevojka napravila je prve snimke sevdalinki u Radio Sarajevu i već tada utrla sebi put ka uspjehu koji pažljivo gradi već punih 45 godina. Prepoznatljivi vokal i interpretacija učinili su je posebnom i vrsnom umjetnicom, a jedna od velikih uspješnica koju je otpjevala “Zelene oči”, danas je evergreen.

Mnogi veliki autori pisali su za nju, a iza sebe ima preko 30 albuma. Hanku vole slušati ljudi kako starije tako i mladje generacije. Njena vrhunska i neponovljiva interpretacija je nešto što plijeni, nešto što će zadiviti svakoga kad sluša njene izvedbe.

Ona je jednostavno pjevač kojem se vjeruje. Iz njene interpretacije osim sjajnog i kvalitetnog vokala, pršti emocija i nezaustavljiva energija, protkana nježnošću i izuzetno toplim vokalom. U njenim interpretacijama prepoznaje se i radost, i tuga, optimizam i nepresušna energija.

Veliki pjesnici I kompozitori potpisuju mnogobrojne pjesme i hitove koje je Hanka Paldum otpjevala, i taj spoj i sklad sjajnih autora i Hankine interpretacije stvorio je impozantnu brojku velikih hitova koji će se još dugo pamtiti i pjevati. A pjevat će se i u Lisinskom 14.10.2019.

Hanka uvijek poseban naglasak daje tradicionalnoj muzici, njegujući etno elemente, i nepresušni izvor bogatog opusa sevdalinki kao svoje elementarno obilježje. Poštujući sevdah, tradiciju i sve ono izvorno što sevdalinka u sebi nosi, Hanka voli i koketiranje tog opusa u novim aranžmanima. Tako će biti i u Lisinskom, gdje Đelo Jr Jusić potpisuje aranžmane i muzičku produkciju, a vrhunski muzičari priuštit će publici zajedno s Hankom neponovljivu muzičku čaroliju.

Biće to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav jedna ovakva umjetnica zaslužuje. A zaslužuje ga i njena publika. Uostalom, jubilej od 45 godina neprekidnog rada, preko 500 snimljenih pjesama, preko 30 objavljenih albuma, glas koji osvaja punih 45 godina istim žarom na sceni, to je ona posebna vrsta umjetnika koja je velikim slovima upisana na muzičkom estradnom nebu.