Svjetski dan kafe: U nekoliko bh. gradova danas stihovima plaćate kafu!

- in Lifestyle
2103

Za većinu ljudi ne postoji ništa bolje od gutljaja prve jutarnje kafe. Bilo da pijete crnu kafu ili s mlijekom, nema sumnje da će na vas djelovati okrepljujuće i osvježavajuće ujutro – plus, neodoljivi miris.

Svake godine širom svijeta popije se više od 500 milijardi šoljica kafe. Ovaj, većini omiljeni napitak ima i svoj dan a to je 1. oktobar. 

Njegujući stoljeće i po dugu tradiciju, čuvena bečka pržionica kafe Julius Meinl, svjetski ambasador bečke kulture ispijanja kafe, u ovoj posebnoj prilici nudi mogućnost susreta licem u lice i razmjenu kreativnih ideja.  Julius Meinl ohrabruje ljude da investiraju u ljudske odnose svojom godišnjom inicijativom „Meet With A Poem“. Ova inicijativa se provodi u više od 25 zemalja na Svjetski dan kafe. Toga dana, svako onaj ko sa svojom dragom osobom napiše stihove inspirirane najljepšim emocijama može zatražiti dva topla napitka u ugostiteljskim objektima koji poslužuju Julius Meinl i tako platiti račun.

Vodeći se dugogodišnjom historijom bečkih kafana – mjesta susreta kreativaca koji uz kafu čitaju i pišu poeziju, u Julius Meinl vjeruju da kafa i čaj služe kao savršen izvor kreativnog nadahnuća koje želi u svima pobuditi kroz kampanju „Meet With A Poem“. Misija ovog brenda je nadahnuti ljude da budu kreativni i kroz svoju poeziju svijet učine boljim mjestom za život.

Ove godine, na Svjetski dan kafe, ritualu ispijanja kafe u BiH dodati će se vrijednost više u smislu inspiracije, kreativnosti, inovativnosti. 

Kampanja će se u BiH provoditi u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Prijedoru, Brčkom, Doboju, Tuzli, Zenici i Ljubuškom. Budite dijelom ove svjetske priče koja će se istoga dana odvijati na više od 450 lokacija diljem svijeta. Kafa i sjajno društvo će biti odlična prilika za poetsko nadahnuće. Napišite pjesmu i stavite na Instagram uz oznaku #MeetWithAPoem. Kako biti dijelom ovog globalnog događaja saznajte na linku  https://www.meinlcoffee.com/bs/