Nakon velikog dočeka na sarajevskom aerodromu, Amel Tuka je svečano dočekan i u svom rodnom gradu

- in BiH, Sport
1099

 

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka stigao je danas i u rodni Kakanj gdje mu je bio upriličen spektakularan doček nakon što je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tuka je sletio na sarajevski aerodrom gdje se je prvi puta obratio bh. javnosti, a na početku svog emotivnog govora pustio je i suzu.

Od slijetanja na aerodrom, kako sam došao na tlo BiH, počele su raditi emocije“, rekao je Tuka.

Nakon Sarajeva, u 14 sati Amel je svečano dočekan i u rodnom gradu Kaknju gdje se je obratio i zahvalio velikom broju sugrađana koji su izašli na ulice da bi ga dočekale.

Viceprvak svijeta je istakao kako je imao dosta problema s povredama posljednje dvije sezone, ali da je od Kakanjaca uvijek imao veliku podršku.

Kada sam ušao u finale bio sam siguran da ću osvojiti medalju. Imao sam nevjerovatno samopouzdanje. Prvo na što sam pomislio kada sam ušao u cilj je dolazak u svoju čaršiju i svoj grad kako bismo proslavili uspjeh“, rekao je Tuka.

Svečani program u Kaknju vodio je sportski komentator Sabahudin Baho Topalbećirović, a nakon Kaknja Tuka će se uputiti prema Zenici gdje će mu na Atletskom stadionu Atletski klub “Zenica” organizovati doček u 20 sati na kojem se također očekuje više hiljada posjetilaca.