3. Sajam ženskog poduzetništva “Zlatne ruke Gračanice”: primjer šta se sve može uraditi zajedničkim snagama

- in BiH, Kanton, Vijesti, Zanimljivosti
760

Sa više od 45 udruženja u petak 26. 10. 2019. godine otvoren  je 3. sajam ženskog poduzetništva „Zlatne ruke Gračanice“.

Sajam je svečano otvoren u 10:00 sati, a trajao je sve do 17:00 sati.

Učešće na sajmu su pored domaćih udruženja žena, gračaničkih osnovnih i srednjih škola te obdaništa uzela i gostujuća udruženja iz gradova Srebrenik, Lukavac, Visoko, Modriča, Tuzla, Žepče, Kalesija, Živinice, Brčko, Doboj Jug, Doboj Istok i drugi.

Sajam je svečano otvorio Gradonačelnik Nusret Helić koji je istakao Gračanicu kao poduzetničku sredinu u kojoj lokalna vlast želi da žene poduzetnice razvijaju svoje biznise i da budu ravnopravne sa muškim poduzetnicima.

Ovo je samo dio ponude i onoga šta sve ove žene umiju. Naredne godine ćemo sajam morati i dodatno proširiti, sa učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine da budemo primjer šta se sve može uraditi zajedničkim snagama, rekao je Nusret Helić, gradonačelnik grada Gračanica.

Kulturno-zabavnim programom i revijom frizura, sajam su uveličali učenici srednjih škola i obdaništa „Naša djeca“.

Nakon otvaranja sajma upriličena je zajednička kafa sa predsjednicama udruženja prilikom koje su im dodijeljene i zahvalnice za učešće na sajmu.

Više o tome i kako je sve to izgledalo pogledajte večeras u 18:00 sati na programu tv kanala “Tatabrada.tv” u sklopu emisije “Na kraju dana“.

Podijeli sa ljubavlju